• Rasmus H.C. Dreyer taler på California Lutheran University febr. 2016.

    13.-14. februar 2016 var der fokus på reformationen i Danmark, Norge og Island på California Lutheran University. Rasmus H.C. Dreyer var inviteret som en af hovedtalerne - Hans Tausen var på programmet. Mange dansk-amerikanere var uhyre interesseret i at høre om den gamle reformator. Læg mærke til flaget højre for taleren - det er samernes.

  • 2017 var et stort bogår. Flere nye titler.

    2017 var et år med mange udgivelser om reformationen. Rasmus H.C. Dreyer bidrog til flere af dem - bl.a. den engelske udgave af værket "Europa Reformata" og en artikel til et akademisk værk om naturfilosofi, medicin og teologi i efter-reformationstidens Skandinavien. Dette år udkom også hans bidrag til Aarhus Universitets storværk om reformationen, "Reformationen - 1500-tallets kulturrevolution".

  • Bøger af og med Rasmus H.C. Dreyer

    Rasmus H.C. Dreyer har udgivet sin afhandling om Hans Tausen i 2017 (billedet). Han udgiver løbende artikler om reformationsemner. En enkelt er endda oversat til koreansk. Andre artikler er udgivet i det akademiske tidsskrift Kirkehistoriske Samlinger, senest i 2019.

Nyheder

06-Oktober-2020

Ny bog udkommet på Syddansk Universitetsforlag

Rasmus H.C. Dreyers bog om den danske reformator Hans Tausen og den tidlige reformation udkom i illustrereret og udvidet udgave på Syddansk Universitetsforlag i slutningen af september. Køb den via dette link:
http://www.universitypress.dk/shop/hans-tausen-mellem-3839p.html

22-Februar-2019

Nyt nadverritual?

Valgmenighedspræst Kristoffer Garne og Rasmus H.C. Dreyer skriver i dagens udgave af Kristeligt Dagblad om nadveren i folkekirken. Får hvilken vej skal vi gå, hvis nye ritualer er på vej? Garne og Dreyer foreslår en fast grundstamme i nadverritualet - og valgfrihed rundt om dette.
https://www.kristeligt-dagblad.dk/debatindlaeg/nyt-nadverritual-fasthed-og-frihed-boer-gaa-haand-i-haand

25-Januar-2019

Artikel om barnedåb i Weekendavisen

Rasmus H.C. Dreyer skriver i denne uges udgave af Weekendavisen en stor artikel om den aktuelle diskussion af barnedåbens og dens betydning. Linjerne trækkes som altid tilbage - og frem igen - i kirkehistorien.
https://www.weekendavisen.dk/2019-4/ideer/det-gyldne-haab

09-Februar-2018

Rasmus H.C. Dreyer i Kristeligt Dagblads "Troens øjeblik"

Rasmus H.C. Dreyer er blevet interviewet af Kristeligt Dagblad til deres serie om deres personlige 'trosøjeblik'. Læs interviewet på Kristeligt Dagblads hjemmeside eller søg på: "Rasmus H.C. Dreyer troens øjeblik".

07-December-2017

Forsvarer ph.d. om Hans Tausen

Torsdag den 7. december forsvarede Rasmus H.C. Dreyer på Det Teologiske Fakultet sin ph.d.-afhandling "Hans Tausen mellem Luther og Zwingli". Bedømmelsesudvalget bestod af Carsten Bach-Nielsen, Aarhus Universitet, Ole P. Grell, Open University London og Carsten Selch Jensen, Københavns Universitet.

28-August-2017

Om Luther-film på nettet

Rasmus H.C. Dreyers foredrag om Luther-film gennem historien fra Cinemateket i København er blevet udvidet og udgivet i Tidsskriftet Fønix. Artiklen er tilgængelig online:
http://foenix1976.dk/2017/06/23/luther-roegelse-og-luther-film/

02-Maj-2017

Præsenterer Luther-film i Cinemateket

Rasmus H.C. Dreyer præsenterer den 16. maj 2017 spillefilmen "Luther" i Cinemateket, Filminstituttets biograf i København, ved en særvisning arrangeret af Studentermenigheden i København. Det er kl. 18.30. Entré. Filmen "Luther" (Universal 2003) har Joseph Fiennes i hovedrollen som reformatoren.

26-September-2016

Mange foredrag i 2017

Der er fokus på reformationen, Hans Tausen, Luther, og alt hvad der har med reformationen at gøre! Rasmus H.C. Dreyer kommer i i resten af 2016 og i første halvår af 2017 rundt i hele landet - Helligåndskirken i København, Sorø, Roskilde, Otterup, Ryslinge, Vejle, Lystrup, Næstved, Århus, Lynge-Uggerløse, Herlufsholm, Jørlunde m.fl.

29-September-2016

Velbesøgt kirkehøjskoledag i Esbjerg

Lørdag den 24. september var Rasmus H.C. Dreyer i Esbjerg og fortalte om tiden før reformationen for Esbjerg Folkeuniversitet og Vor Frelsers menighed. Foredraget varmede op til det store reformationsjubilæum i 2017, hvor Rasmus endnu engang skal til Esbjerg og tale - næste gang om Hans Tausen.

01-Februar-2016

Rasmus H.C. Dreyer på Folkeuniversitetet

I september 2016 forelæser Rasmus H.C. Dreyer på Folkeuniversitetet i Aarhus - både om oldkirken, middelalderen og reformationen. Det sker under den populære forelæsningsrække "Kristendommen - hele historien", som tidligere har været afholdt i København også.

08-December-2015

Book nu for 2017!

Allerede nu er der booket flere foredrag i 2017, 500-året for Martin Luthers teseopslag på Slotskirkens dør i Wittenberg, reformationens start. Rasmus H.C. Dreyer kommer bl.a. til folkeuniversitetet i Slagelse og Midtfyn Provsti. Book for 2017 i god tid - der bliver rift om dagene.

01-December-2015

Rasmus H.C. Dreyer hovedtaler i Californien

Rasmus H.C. Dreyer er blevet inviteret som en af hovedtalerne til årets Nordic Spirit Symposium på California Lutheran University i USA den 13.-14. februar 2016. Emnet er denne gang Danmark og reformationen, og Rasmus H.C. Dreyer taler om Hans Tausen som Danmarks Luther.

19-November-2015

Nøddebo Præstegård og den lutherske teologi

Rasmus H.C. Dreyer holder også foredrag om andet end reformationen. Torsdag den 26. november forelæser han for Sydsjællands Kirkehøjskole om den glemte teolog, professor C. Henrik Scharling (1836-1920), som måske bedst er kendt for romanforlægget til juleklassikeren Nøddebo Præstegård.

30-September-2015

Folkekirken og arven fra reformationen. Nyt foredrag.

Rasmus H.C. Dreyer taler for Lolland Vestre Provsti søndag den 4. oktober 2015. Nyt foredrag om folkekirken og arven fra reformationen.
Se: http://www.lfstift.dk/39-artikler/1171-folkekirken-og-arven-fra-reformationen-provstidag-i-lolland-vestre-provsti-den-4-oktober-2015

09-September-2015

Nyt indlæg på kristendom.dk

Hvor mange kommer egentlig til gudstjeneste i forhold til, hvor mange medlemmer folkekirken har, spørger en læser. Kirkehistoriker Rasmus H. C. Dreyer giver et svar:
http://www.kristendom.dk/spoerg-om-kristendom/er-gudstjenester-blevet-mindre-populaere

Rasmus H.C. Dreyer taler på California Lutheran Univesity febr. 2016.